top of page

Dit zijn de beste tips voor tuinonderhoud

Geniet jij altijd optimaal van je tuin? Dan is het belangrijk dat je jouw tuin zo goed mogelijk blijft onderhouden. Wanneer je jouw tuin namelijk goed onderhoudt, ziet het er mooier uit en kun je er zelf nog meer van genieten. Maar hoe kun je de tuin nou zo goed mogelijk onderhouden? Wij geven je wat handige tips, dus lees snel verder!

Zorg voor een levende bodem

Ten eerste is het belangrijk dat je continu probeert te zorgen voor een levende bodem. Maar hoe doe je dit? In het voorjaar hebben de planten behoefte aan bemesting, dus dit is een belangrijke stap. Bemesting is belangrijk omdat de planten zo meer voeding krijgen en het draagt bij aan het feit dat schimmels en ongedierte vaker kunnen worden voorkomen. Let er wel op dat je ook weer niet te veel mest gebruikt, dan kunnen de planten meer kwetsbaar worden. In ieder geval is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de bodem gezond en vruchtbaar is in het voorjaar zodat planten goed kunnen groeien.

Regelmatig onkruid verwijderen

Als je jouw tuin goed wilt onderhouden, is het belangrijk dat je onkruid de baas blijft. Oftewel: verwijder dit regelmatig. Als je dit voor een lange tijd niet doet, kan jouw tuin er namelijk onverzorgd gaan uitzien. Handig om hierbij te onthouden is dat je het onkruid beter inclusief wortel kunt verwijderen. Waarom? Omdat het onkruid dan minder snel terugkeert, waardoor je het ook niet heel vaak hoeft te doen.

Snoeien

Om jouw tuin er mooi uit te laten zien, is het verstandig om jouw planten, struiken of bomen regelmatig te snoeien. Dit heeft als voordeel dat de planten, struiken en bomen mooier kunnen bloeien en mooi in model gehouden blijven. Daarnaast is het bevorderlijk om te snoeien omdat je zo wildgroei in jouw tuin kunt voorkomen.

Bij snoeigereedschap kun je in ieder geval denken aan een snoeischaar, takkenschaar, snoeizaag of boomzaag. Durf je het zelf aan om te gaan snoeien? Zorg er dan voor dat je beschikt over het juiste snoeigereedschap.

Als je het niet zelf aandurft om te gaan snoeien in jouw tuin, kun je er ook altijd voor kiezen om Hoveniersbedrijf van Acker in te schakelen.

Terras opvrolijken

In het voorjaar komen de eerste zonnestralen weer tevoorschijn en dus is het tijd om je terras op te vrolijken. Dit zou je kunnen doen door bijvoorbeeld je tuinmeubelen tevoorschijn te halen of leuke tuinaccessoires te kopen. Zo vrolijk je jouw tuin een stuk meer op en ziet het er direct gezelliger uit.

Bovenstaande tips kun je zeker in je gedachten houden als je jouw tuin graag goed wilt onderhouden. Uiteraard zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen als je alles uit jouw tuin wilt halen, dit is slechts een belangrijke basis. Maar onthoud: een mooi onderhouden tuin heeft veel voordelen, dus werk hieraan. Kom je er zelf niet uit of heb je vragen; stuur ons gerust een bericht!


bron: vakbladHovernier

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page