top of page

Alles wat u moet weten over het maaien van uw gras

Bijgewerkt op: 7 okt. 2020

Regelmatig maaien bevordert de grasgroei.


Gras groeit zowel in de hoogte als in de breedte. Door gras te maaien stimuleert u het gras om zich in de breedte te ontwikkelen. De grassprieten worden breder en maken nieuwe uitlopers aan. Zo krijgt u een dichtbegroeid gazon dat aanvoelt als een dik grastapijt.


In het vroege voorjaar is een keer per twee weken maaien genoeg. Maai de eerste keren niet te kort, houd een lengte van 5 à 6 centimeter aan.


In mei begint het groeiseizoen, vanaf nu gaat u wekelijks maaien. Tijdens de hete zomer kunt u het even kalmer aan doen, maar na de zomer mag het gazon weer wekelijks gemaaid worden.

Maai het gras niet te kort, de beste hoogte om het gras te maaien is tot een lengte van 3 à 4 cm. Bij een nieuw gezaaid gazon mag er pas voor een eerste keer gemaaid worden als het gras een lengte heeft van 10 centimeter of langer. Een siergazon moet vaker gemaaid worden dan een speelgazon.

• Maai het gazon bij voorkeur bij droog weer, bij nattigheid kunnen grote grasplakkaten de grasmachine verstoppen. • Maai in rechte banen om een mooi gazon te krijgen. • Wissel de maairichting regelmatig af, dit voorkomt spoorvorming en zo blijft het gras gezond en onkruidvrij.44 weergaven0 opmerkingen
bottom of page