top of page

Hoge bomen laten snoeien

Bijgewerkt op: 23 okt. 2020

Ben jij de trotse eigenaar van een aantal hoge, grote bomen en wil je ze laten snoeien? Het snoeien van grote, hoge bomen is een flinke klus die niet geheel zonder gevaren is. Om jouw eigen veiligheid en de veiligheid van jouw omgeving te waarborgen is het daarom aan te raden om het snoeien van hoge bomen over te laten aan een professioneel boomverzorgingsbedrijf. Hoveniersbedrijf van Acker beschikt over professioneel klimmateriaal en al onze boomwerkers zijn gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring. Het snoeien van hoge bomen is bij ons in goede handen.Waarom kiezen voor bomen klimmen?


Bij veel bedrijven wordt gewerkt met hoogwerkers of kranen om de bomen te snoeien. Dit is voor het bedrijf ideaal, maar voor jou als klant betekent dit dat de prijs behoorlijk oploopt. En dat is niet wat je wilt!

Kies je voor Hoveniersbedrijf van Acker die bekend is met boomklimmen dan bespaar je deze kosten. Waarom is het snoeien van bomen noodzakelijk?

Van nature hoeven bomen niet gesnoeid te worden. Toch is het in de meeste gevallen wel noodzakelijk. De redenen om een boom te snoeien zijn uiteenlopend. Zo kan een boom gesnoeid worden met het oog op veiligheid. De eigenaar van de boom is aansprakelijk als een boom schade aanricht aan zijn omgeving, bijvoorbeeld door topzware takken of te grote takken die doorgangen belemmeren.


Door een boom op tijd te snoeien worden gevaarlijke situaties voorkomen en blijft de boom in topconditie. Een andere reden kan zijn omdat boom te groot wordt voor zijn omgeving of een vreemde vorm aanneemt. Dit wordt ook wel snoeien omwille van de vorm van de boom genoemd. De laatste reden om bomen te snoeien kan zijn om de gezondheid van de boom te waarborgen. Dit wordt ook wel onderhoudssnoei genoemd.

Onderhoudssnoei omvat de volgende werkzaamheden:

  • Het verwijderen van dood hout

  • Het snoeien van probleemtakken

  • Het verwijderen van plakoksels, om het splijten van de stam te voorkomen

  • Het luchtiger maken van de boomkroon


Een bijzondere vorm van bomen snoeien is het snoeien van fruitbomen. Het snoeien van fruitbomen wordt vaak uitgevoerd om de fruitopbrengst van de boom te verhogen.Wil jij een aantal bomen laten snoeien?


Voor alle vormen van bomen snoeien ben je bij Hoveniersbedrijf van Acker aan het juiste adres.

Onze ervaren boomwerkers voeren alle snoeiwerkzaamheden graag voor je uit.Wanneer kunnen bomen het best gesnoeid worden?

De beste tijd om een boom te snoeien is zeer afhankelijk van het soort boom. Zo mogen ABC-bomen pas gesnoeid worden als ze volledig in het blad zitten en kunnen andere soorten bomen het beste in de winterperiode gesnoeid worden.

Voor fruitbomen gelden bovendien andere regels dan voor ander soorten bomen.

Wil je zeker weten dat jouw bomen op het juiste tijdstip en op de juiste wijze gesnoeid worden?

Dan is het aan te raden om het bomen snoeien over te laten aan de professionals van Hoveniersbedrijf van Acker. Wij zijn je graag van dienst.Verschillende vormen van bomen snoeien


Er bestaan verschillende vormen van bomen snoeien:

  • Begeleidingssnoei: Vorm van snoeien die wordt ingezet bij jonge bomen. Begeleidingssnoei zorgt er voor dat een boom van jongs af aan de juiste vorm heeft

  • Onderhoudssnoei: Gericht op het waarborgen van de gezondheid van de boom

  • Veiligheidssnoei: Vorm van bomen snoeien die wordt uitgevoerd om de veiligheid van de omgeving van de boom te waarborgen. Veiligheidssnoei zorgt er voor dat een boom geen gevaar oplevert voor zijn omgeving

  • Traditionele snoei: Een traditionele snoei houdt in dat een boom op traditionele wijze gesnoeid wordt. Traditionele snoei kan zowel gericht zijn op het behoud van de vorm van de boom als op het waarborgen van de gezondheid van de boom. Een bekende vorm van traditionele snoei is bomen knotten

  • Vormbehoudende snoei: Deze vorm van snoeien is gericht op het behoud van de vorm van de boom. Een bekende vorm van vormbehoudende snoei is bomen toppenBoomstronken weghalen uit de tuin.


Boomstronken kunnen behoorlijk in de weg zitten wanneer je je tuin wilt aanpakken. Na het kappen van de boom blijft de boomstronk of stobbe, vaak achter. Het verwijderen van deze stobbe is behoorlijk intensief en daarom wordt er vaak voor gekozen de stobbe te laten zitten. Totdat je besluit de tuin aan te pakken en je erachter komt dat de boomstronk behoorlijk in de weg zit. Uiteraard kun je zelf aan slag met een schop, maar vaak is het wortelstelsel zo groot, dat spierkracht alleen niet genoeg is om deze boomstronk weg te halen. In dat geval is het beter Hoveniersbedrijf van Acker in te schakelen voor deze klus. Met een stobbenfrees wordt de boomstronk vakkundig verwijderd.

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page