top of page

Schade aan het gazon?

Bijgewerkt op: 18 okt. 2020

Zitten er gele plekken en losliggende graszoden in het gazon? Grote kans dat u dan last heeft van engerlingen of emelten.


Engerlingen en emelten zijn graslarven die veel vraatschade veroorzaken. Engerlingen zijn de larven van de meikever, junikever en rozenkever. Deze keverlarven vreten aan de wortels van grasplanten, waardoor hele delen van het gazon afsterven. 

Emelten zijn de larven van langpootmuggen. Deze komen zowel in het voorjaar als in het najaar voor. Emelten leven overdag in de grond en komen pas ’s nachts boven om de groene delen van planten te eten.

Er zijn verschillende manieren om engerlingen en emelten te bestrijden. Naast bestrijdingsmiddelen(vraag er naar) zijn er ook natuurvriendelijke methoden om van emelten en engerlingen af te komen. Aaltjes zijn de natuurlijke vijanden van graslarven. Deze microscopisch kleine wormpjes gebruiken graslarven als voedselbron. Los de aaltjes op in water en giet het mengsel over de aangetaste plekken.


Het bestrijden van graslarven is een kwestie van lange adem. De aaltjesmethode moet u drie tot vier keer per jaar toepassen. Het kan wel drie jaar duren voordat u echt van het probleem af bent. Hebben de graslarven uw gazon eenmaal gevonden, dan is de kans dat u er nooit helemaal van af komt.

Heeft u hierbij hulp nodig? Contacteer ons dan! 📞37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page