top of page

Vernieuw je gazon in het najaar


Met verticuteren en beluchten kom je al een heel eind, maar wat te doen als het niet meer helpt?

Gazons die teveel hebben geleden onder het weer van afgelopen zomer, komen in aanmerking voor vernieuwing.

Dit komen we vooral tegen bij oudere gazons die veel vilt hebben opgebouwd in de toplaag, waar het onkruid of de niet gewenste grassen de overhand hebben genomen.


Hieronder een aantal stappen om uw grasmat een nieuw leven in te blazen:

Stap 1: verwijder de oude graszode. Pak de zode diep genoeg weg, zodat ook ongewenste onkruiden en grassen verwijderd worden.


Stap 2: bewerk de bodem (afhankelijk van de bodemstructuur diep of ondiep), druk daarna het bodemprofiel aan en egaliseer de oppervlakte. (dit kan ook met de egalisatieschuif; zie verhuur) Zorg voor een onkruidvrije bodem met goede waterdoorlatendheid en capillaire werking,

maak een vlak zaaibed.


Stap 3: een bemesting toepassen in de toplaag garandeert een goede start. Een bodemanalyse kan meer inzicht geven in wat te doen, maar is niet altijd noodzakelijk. (Vraag ons ernaar)


Stap 4: zaai oppervlakkig in en zorg door aandrukken voor een goed contact met de grond. Bij zaaien met de hand gaan we uit van 3 kg per 100 m², bij machinaal zaaien heb je minder graszaad nodig.


Stap 5: houd het vocht van de toplaag goed in de gaten en beregen op tijd, maar niet overmatig. Binnen een week zal het graszaad gaan kiemen.


Zie je het toch niet zitten om het zelf te doen? contacteer ons dan!


Verticuteren

136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page